RODO/GDPR

  • Wyłączenie odpowiedzialności

    Wiemy XYZ dokłada wszelkich starań, aby ta witryna była aktualna i dokładna. Jeśli mimo wszystko napotkasz coś, co jest nieprawidłowe lub nieaktualne, będziemy wdzięczni za poinformowanie nas o tym. Wskaż, gdzie na stronie przeczytałeś informacje. Przyjrzymy się temu tak szybko, jak to możliwe. Prosimy o przesłanie odpowiedzi e-mailem na adres: info@wiemy.xyz.

    Korzystanie ze strony internetowej i wszystkich jej komponentów (w tym forów) podlega terms of use. Samo korzystanie z tej witryny oznacza znajomość i akceptację niniejszych warunków użytkowania.

    Wiemy XYZ nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zawartość witryn internetowych, do których lub z których zamieszczono hiperłącza lub inne odniesienia. Produkty lub usługi oferowane przez strony trzecie podlegają obowiązującym warunkom tych stron trzecich.

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby zagwarantować dostępność naszej strony internetowej i stale ją ulepszać. W tym dla osób, które używają specjalnego oprogramowania ze względu na niepełnosprawność.

    Wszystkie prawa własności intelektualnej do zawartości tej witryny należą do Wiemy XYZ.

    Treść tej witryny jest dostępna na licencji Creative Commons Attribution 3.0 Netherlands, chyba że określono inaczej.

    Jeśli masz jakieś pytania lub problemy z dostępnością strony, nie wahaj się z nami skontaktować.

  • Cookie Policy (US)

  • Oświadczenie o ochronie prywatności (CA)

    Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zmienione 18 Kwiecień 2021, ostatnio sprawdzone 19 Kwiecień 2021 i dotyczy obywateli Kanady.

    W tym oświadczeniu o ochronie prywatności wyjaśniamy, co robimy z danymi, które uzyskujemy o tobie za pośrednictwem https://wiemy.xyz. Zalecamy uważne przeczytanie tego oświadczenia. Przetwarzając dane, przestrzegamy przepisów dotyczących prywatności. Oznacza to między innymi, że:

    • jasno określamy cele, dla których przetwarzamy dane osobowe. Robimy to za pomocą niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności;
    • dążymy do ograniczenia gromadzenia przez nas danych osobowych tylko do tych danych, które są niezbędne do uzasadnionych celów;
    • w pierwszej kolejności prosimy o wyraźną zgodę na przetwarzanie twoich danych osobowych w przypadkach wymagających twojej zgody;
    • podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby chronić twoje dane osobowe, a także wymagamy tego od stron, które przetwarzają dane osobowe w naszym imieniu;
    • szanujemy twoje prawo dostępu do twoich danych osobowych, ich poprawiania lub usuwania na twoje żądanie.

    Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz dokładnie wiedzieć, jakie dane na twój temat przechowujemy, skontaktuj się z nami.

    1. Cele i kategorie danych

    Kategorie danych osobowych, które mają zostać zbierane oraz cel w jakim zostaną one użyte.

    Używamy twoich danych w następujących celach:

    2. Disclosure practices

    Ujawniamy dane osobowe, jeżeli jest to wymagane przez prawo lub nakaz sądowy, w odpowiedzi do organów ścigania, w zakresie dozwolonym innymi przepisami, do udzielenia informacji lub do przeprowadzenia dochodzenia w sprawie związanej z bezpieczeństwem publicznym.

    3. Jak odpowiadamy na ustawienia Do Not Track & Global Privacy Control

    Nasza witryna internetowa nie odpowiada i nie obsługuje pola żądania nagłówka Do Not Track (DNT)(tłum. “Nie śledź”).

    4. Pliki cookies

    Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookies, zapoznaj się z naszą polityką plików cookies na naszej Polityka Cookies (CA) stronie. Zawarliśmy z Google umowę o przetwarzaniu danych.Google nie może wykorzystywać danych do żadnych innych usług Google.Włączanie pełnych adresów IP jest przez nas blokowane.

    5. Bezpieczeństwo

    Dbamy o bezpieczeństwo danych osobowych. Podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby ograniczyć nadużycia i nieuprawniony dostęp do danych osobowych. Gwarantuje to, że tylko niezbędne osoby mają dostęp do twoich danych, dostęp do danych jest chroniony, a nasze środki bezpieczeństwa są regularnie sprawdzane.

    6. Witryny innych firm

    Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych osób trzecich, do których prowadzą linki w naszej witrynie. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie będą obsługiwać twoje dane osobowe w sposób niezawodny lub bezpieczny. Zalecamy przeczytanie oświadczeń o ochronie prywatności tych witryn przed rozpoczęciem korzystania z nich.

    7. Zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności

    Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności. Zaleca się regularne sprawdzanie niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności, aby być świadomym wszelkich zmian. Ponadto będziemy Cię aktywnie informować, gdy tylko będzie to możliwe.

    8. Dostęp i modyfikowanie danych

    Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub chcesz wiedzieć, jakie dane osobowe posiadamy na twój temat, skontaktuj się z nami. Upewnij się, że zawsze jasno określasz, kim jesteś, abyśmy mieli pewność, że nie modyfikujemy ani nie usuwamy żadnych danych niewłaściwej osoby. Udzielimy żądanych informacji dopiero po otrzymaniu weryfikowalnego wniosku konsumenta. Możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji.

    8.1 Przysługują ci następujące prawa w odniesieniu do twoich danych osobowych

    1. Możesz złożyć wniosek o dostęp do danych, które przetwarzamy na twój temat.
    2. Możesz zażądać przeglądu, w powszechnie używanym formacie, danych, które przetwarzamy na twój temat.
    3. Możesz zażądać sprostowania lub usunięcia danych, jeśli są one nieprawidłowe, nieaktualne lub już nieaktualne. W stosownych przypadkach zmienione informacje są przekazywane stronom trzecim mającym dostęp do tych informacji.
    4. Masz prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem ograniczeń prawnych lub umownych oraz rozsądnego powiadomienia. Zostaniesz poinformowany o konsekwencjach takiego wycofania.
    5. Masz prawo skierować skargę dotyczącą nieprzestrzegania przepisów PIPEDA do naszej organizacji, a jeśli problem nie zostanie rozwiązany, do Biura Komisarza ds. Prywatności Kanady.
    6. Zapewnimy dostęp do danych osobowych w alternatywnym formacie osobie z niepełnosprawnością sensoryczną, która ma prawo dostępu do danych osobowych na mocy PIPEDA i która zażąda ich przesłania w alternatywnym formacie, jeżeli (a) wersja informacji już istnieje w tym formacie; lub b) jego konwersja na ten format jest uzasadniona i konieczna, aby osoba fizyczna mogła wykonywać prawa.

    9. Dziecko

    Nasza witryna internetowa nie jest przeznaczona do przyciągania dzieci i nie jest naszym zamiarem zbieranie danych osobowych od dzieci poniżej wieku, w którym wyrażają zgodę w ich kraju zamieszkania. W związku z tym prosimy, aby dzieci, które nie osiągnęły wieku zgody, nie przekazywały nam żadnych danych osobowych.

    10. Dane kontaktowe

    Wiemy XYZ
    Wiemy XYZ
    Polska
    Website: https://wiemy.xyz
    Email: info@wiemy.xyz

    Wyznaczyliśmy osobę kontaktową w zakresie zasad i praktyk organizacji, do której można kierować skargi lub zapytania:
    Wiemy XYZ Admin

    Aneks

    Kim jesteśmy

    Portal internetowy dla indywidualistów przedstawiający nas, nasze codzienne doświadczenia, wiedzę, poglądy, pasje. Adres naszej strony internetowej to: https://wiemy.xyz.

    Komentarze

    Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu. Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu e-mail (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

    Media

    Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

    Ciasteczka

    Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będzie można wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu e-mail i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Ciasteczka wygasają po roku. Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. Nie zawiera ono żadnych danych osobistych i zostanie usunięte, kiedy przeglądarka zostanie zamknięta. Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte. Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

    Osadzone treści z innych witryn

    Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę. Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

    Z kim dzielimy się danymi

    Dane użytkownika są wyłącznie do użytku wewnętrznego. Niektóre dane związane połączone z indeksowaniem portalu w przeglądarkach interentowych (np. Google, Bing) oraz w celu generowania statystyk strony (np. adres IP, geolokalizacja) będą wykorzystywane. Jeśli zażądasz zresetowania hasła, twój adres IP zostanie dołączony do wysyłanej wiadomości.

    Jak długo przechowujemy twoje dane

    Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

    Jakie masz prawa do swoich danych

    Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

    Gdzie przesyłamy dane

    Tam gdzie pojawia się możliwość komentowania przez gości, komentarze mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

    iThemes Security

    Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

    Logi bezpieczeństwa

    Adres IP odwiedzających, ID użytkownika zalogowanych użytkowników oraz nazwa użytkownika przy próbach logowania są warunkowo rejestrowane w celu sprawdzenia złośliwej aktywności i ochrony witryny przed określonymi rodzajami ataków. Przykłady warunków, w których następuje logowanie, to próby logowania, żądania wylogowania, żądania podejrzanych adresów URL, zmiany zawartości strony i aktualizacje haseł. Informacje te są przechowywane przez 60 dni.

    Z kim dzielimy się danymi

    Podczas uruchamiania Kontroli Bezpieczeństwa, ithemes.com będzie się kontaktować jako część procesu w celu określenia, czy strona obsługuje żądania TLS/SSL. Żadne dane osobowe nie są wysyłane do ithemes.com w ramach tego procesu. Zapytania do ithemes.com zawierają adres URL strony. Szczegółowe informacje na temat polityki prywatności ithemes.com można znaleźć na stronie iThemes Privacy Policy.

    Ta witryna jest skanowana pod kątem potencjalnego złośliwego oprogramowania i luk w zabezpieczeniach przez skaner witryn iThemes. Nie wysyłamy danych osobowych do skanera; jednak podczas skanowania skaner może znaleźć dane osobowe opublikowane publicznie (np. w komentarzach).

    Jak długo przechowujemy twoje dane

    Logi bezpieczeństwa są przechowywane przez 60 dni.

    Gdzie przesyłamy dane

    Ta witryna jest częścią sieci witryn, które chronią przed rozproszonymi atakami typu brute force. Aby umożliwić tę ochronę, adres IP odwiedzających próbujących zalogować się na stronie jest udostępniany usłudze świadczonej przez ithemes.com. Szczegóły dotyczące polityki prywatności znajdują się w Polityce Prywatności iThemes.
  • Oświadczenie o ochronie prywatności (UK)

    This privacy statement was last updated on 18 Kwiecień 2021 and applies to citizens and legal permanent residents of the United Kingdom.

    In this privacy statement, we explain what we do with the data we obtain about you via https://wiemy.xyz. We recommend you carefully read this statement. In our processing we comply with the requirements of privacy legislation. That means, among other things, that:

    • we clearly state the purposes for which we process personal data. We do this by means of this privacy statement;
    • we aim to limit our collection of personal data to only the personal data required for legitimate purposes;
    • we first request your explicit consent to process your personal data in cases requiring your consent;
    • we take appropriate security measures to protect your personal data and also require this from parties that process personal data on our behalf;
    • we respect your right to access your personal data or have it corrected or deleted, at your request.

    If you have any questions, or want to know exactly what data we keep of you, please contact us.

    1. Cel, dane i okres przechowywania

    2. Pliki cookies

    Żeby zapewnić najlepsze wrażenia, my oraz nasi partnerzy używamy technologii takich jak pliki cookies do przechowywania i/lub uzyskiwania informacji o urządzeniu. Wyrażenie zgody na te technologie pozwoli nam oraz naszym partnerom na przetwarzanie danych osobowych, takich jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalny identyfikator ID w tej witrynie. Brak zgody lub jej wycofanie może niekorzystnie wpłynąć na niektóre funkcje. Więcej informacji o technologiach oraz naszych partnerach można znaleźć w Cookie Policy

    Wiemy XYZ uczestniczy w IAB Europe Transparency & Consent Framework i przestrzega jego specyfikacji oraz zasad. Korzysta z platformy zarządzania zgodami o numerze identyfikacyjnym 332. 

    We have concluded a data processing agreement with Google.Google may not use the data for any other Google services.The inclusion of full IP addresses is blocked by us.

    3. Security

    We are committed to the security of personal data. We take appropriate security measures to limit abuse of and unauthorised access to personal data. This ensures that only the necessary persons have access to your data, that access to the data is protected, and that our security measures are regularly reviewed.

    4. Third-party websites

    This privacy statement does not apply to third-party websites connected by links on our website. We cannot guarantee that these third parties handle your personal data in a reliable or secure manner. We recommend you read the privacy statements of these websites prior to making use of these websites.

    5. Amendments to this privacy statement

    We reserve the right to make amendments to this privacy statement. It is recommended that you consult this privacy statement regularly in order to be aware of any changes. In addition, we will actively inform you wherever possible.

    6. Accessing and modifying your data

    If you have any questions or want to know which personal data we have about you, please contact us. You can contact us by using the information below. You have the following rights:

    • You have the right to know why your personal data is needed, what will happen to it, and how long it will be retained for.
    • Right of access: You have the right to access your personal data that is known to us.
    • Right to rectification: you have the right to supplement, correct, have deleted or blocked your personal data whenever you wish.
    • If you give us your consent to process your data, you have the right to revoke that consent and to have your personal data deleted.
    • Right to transfer your data: you have the right to request all your personal data from the controller and transfer it in its entirety to another controller.
    • Right to object: you may object to the processing of your data. We comply with this, unless there are justified grounds for processing.

    Please make sure to always clearly state who you are, so that we can be certain that we do not modify or delete any data of the wrong person.

    7. Submitting a complaint

    If you are not satisfied with the way in which we handle (a complaint about) the processing of your personal data, you have the right to submit a complaint to the Information Commissioner’s Office:Wycliffe House
    Water Lane
    Wilmslow
    Cheshire
    SK9 5AF

    8. Children

    Our website is not designed to attract children and it is not our intent to collect personal data from children under the age of consent in their country of residence. We therefore request that children under the age of consent do not submit any personal data to us.

    9. Contact details

    Wiemy XYZ
    Wiemy XYZ
    Polska
    Website: https://wiemy.xyz
    Email: info@wiemy.xyz

    Annex

    Kim jesteśmy

    Portal internetowy dla indywidualistów przedstawiający nas, nasze codzienne doświadczenia, wiedzę, poglądy, pasje. Adres naszej strony internetowej to: https://wiemy.xyz.

    Komentarze

    Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu. Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu e-mail (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

    Media

    Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

    Ciasteczka

    Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będzie można wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu e-mail i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Ciasteczka wygasają po roku. Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. Nie zawiera ono żadnych danych osobistych i zostanie usunięte, kiedy przeglądarka zostanie zamknięta. Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte. Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

    Osadzone treści z innych witryn

    Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę. Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

    Z kim dzielimy się danymi

    Dane użytkownika są wyłącznie do użytku wewnętrznego. Niektóre dane związane połączone z indeksowaniem portalu w przeglądarkach interentowych (np. Google, Bing) oraz w celu generowania statystyk strony (np. adres IP, geolokalizacja) będą wykorzystywane. Jeśli zażądasz zresetowania hasła, twój adres IP zostanie dołączony do wysyłanej wiadomości.

    Jak długo przechowujemy twoje dane

    Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

    Jakie masz prawa do swoich danych

    Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

    Gdzie przesyłamy dane

    Tam gdzie pojawia się możliwość komentowania przez gości, komentarze mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

    iThemes Security

    Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

    Logi bezpieczeństwa

    Adres IP odwiedzających, ID użytkownika zalogowanych użytkowników oraz nazwa użytkownika przy próbach logowania są warunkowo rejestrowane w celu sprawdzenia złośliwej aktywności i ochrony witryny przed określonymi rodzajami ataków. Przykłady warunków, w których następuje logowanie, to próby logowania, żądania wylogowania, żądania podejrzanych adresów URL, zmiany zawartości strony i aktualizacje haseł. Informacje te są przechowywane przez 60 dni.

    Z kim dzielimy się danymi

    Podczas uruchamiania Kontroli Bezpieczeństwa, ithemes.com będzie się kontaktować jako część procesu w celu określenia, czy strona obsługuje żądania TLS/SSL. Żadne dane osobowe nie są wysyłane do ithemes.com w ramach tego procesu. Zapytania do ithemes.com zawierają adres URL strony. Szczegółowe informacje na temat polityki prywatności ithemes.com można znaleźć na stronie iThemes Privacy Policy.

    Ta witryna jest skanowana pod kątem potencjalnego złośliwego oprogramowania i luk w zabezpieczeniach przez skaner witryn iThemes. Nie wysyłamy danych osobowych do skanera; jednak podczas skanowania skaner może znaleźć dane osobowe opublikowane publicznie (np. w komentarzach).

    Jak długo przechowujemy twoje dane

    Logi bezpieczeństwa są przechowywane przez 60 dni.

    Gdzie przesyłamy dane

    Ta witryna jest częścią sieci witryn, które chronią przed rozproszonymi atakami typu brute force. Aby umożliwić tę ochronę, adres IP odwiedzających próbujących zalogować się na stronie jest udostępniany usłudze świadczonej przez ithemes.com. Szczegóły dotyczące polityki prywatności znajdują się w Polityce Prywatności iThemes.
  • Oświadczenie o ochronie prywatności (US)

    This privacy statement was last changed on 18 Kwiecień 2021, last checked on 19 Kwiecień 2021, and applies to citizens and legal permanent residents of the United States.

    In this privacy statement, we explain what we do with the data we obtain about you via https://wiemy.xyz. We recommend you carefully read this statement. In our processing we comply with the requirements of privacy legislation. That means, among other things, that:

    • we clearly state the purposes for which we process personal data. We do this by means of this privacy statement;
    • we aim to limit our collection of personal data to only the personal data required for legitimate purposes;
    • we first request your explicit consent to process your personal data in cases requiring your consent;
    • we take appropriate security measures to protect your personal data and also require this from parties that process personal data on our behalf;
    • we respect your right to access your personal data or have it corrected or deleted, at your request.

    If you have any questions, or want to know exactly what data we keep of you, please contact us.

    1. Cele i kategorie danych

    Kategorie danych osobowych, które mają zostać zbierane oraz cel w jakim zostaną one użyte.

    Używamy twoich danych w następujących celach:

    2. Disclosure practices

    We disclose personal information if we are required by law or by a court order, in response to a law enforcement agency, to the extent permitted under other provisions of law, to provide information, or for an investigation on a matter related to public safety.

    3. How we respond to Do Not Track signals & Global Privacy Control

    Our website does not respond to and does not support the Do Not Track (DNT) header request field.

    4. Cookies

    Our website uses cookies. For more information about cookies, please refer to our Cookie Policy on our Cookie Policy (US) webpage. We have concluded a data processing agreement with Google.Google may not use the data for any other Google services.The inclusion of full IP addresses is blocked by us.

    5. Security

    We are committed to the security of personal data. We take appropriate security measures to limit abuse of and unauthorized access to personal data. This ensures that only the necessary persons have access to your data, that access to the data is protected, and that our security measures are regularly reviewed.

    6. Third party websites

    This privacy statement does not apply to third party websites connected by links on our website. We cannot guarantee that these third parties handle your personal data in a reliable or secure manner. We recommend you read the privacy statements of these websites prior to making use of these websites.

    7. Amendments to this privacy statement

    We reserve the right to make amendments to this privacy statement. It is recommended that you consult this privacy statement regularly in order to be aware of any changes. In addition, we will actively inform you wherever possible.

    8. Accessing and modifying your data

    If you have any questions or want to know which personal data we have about you, please contact us. Please make sure to always clearly state who you are, so that we can be certain that we do not modify or delete any data of the wrong person. We shall provide the requested information only upon receipt of a verifiable consumer request. You can contact us by using the information below. You have the following rights:

    8.1 You have the following rights with respect to your personal data

    1. You may submit a request for access to the data we process about you.
    2. You may object to the processing.
    3. You may request an overview, in a commonly used format, of the data we process about you.
    4. You may request correction or deletion of the data if it is incorrect or not or no longer relevant, or to ask to restrict the processing of the data..

    9. Children

    Our website is not designed to attract children and it is not our intent to collect personal data from children under the age of consent in their country of residence. We therefore request that children under the age of consent do not submit any personal data to us.

    10. Contact details

    Wiemy XYZ
    Wiemy XYZ
    Polska
    Website: https://wiemy.xyz
    Email: info@wiemy.xyz

    Annex

    Kim jesteśmy

    Portal internetowy dla indywidualistów przedstawiający nas, nasze codzienne doświadczenia, wiedzę, poglądy, pasje. Adres naszej strony internetowej to: https://wiemy.xyz.

    Komentarze

    Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu. Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu e-mail (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

    Media

    Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

    Ciasteczka

    Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będzie można wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu e-mail i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Ciasteczka wygasają po roku. Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. Nie zawiera ono żadnych danych osobistych i zostanie usunięte, kiedy przeglądarka zostanie zamknięta. Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte. Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

    Osadzone treści z innych witryn

    Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę. Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

    Z kim dzielimy się danymi

    Dane użytkownika są wyłącznie do użytku wewnętrznego. Niektóre dane związane połączone z indeksowaniem portalu w przeglądarkach interentowych (np. Google, Bing) oraz w celu generowania statystyk strony (np. adres IP, geolokalizacja) będą wykorzystywane. Jeśli zażądasz zresetowania hasła, twój adres IP zostanie dołączony do wysyłanej wiadomości.

    Jak długo przechowujemy twoje dane

    Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

    Jakie masz prawa do swoich danych

    Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

    Gdzie przesyłamy dane

    Tam gdzie pojawia się możliwość komentowania przez gości, komentarze mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

    iThemes Security

    Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

    Logi bezpieczeństwa

    Adres IP odwiedzających, ID użytkownika zalogowanych użytkowników oraz nazwa użytkownika przy próbach logowania są warunkowo rejestrowane w celu sprawdzenia złośliwej aktywności i ochrony witryny przed określonymi rodzajami ataków. Przykłady warunków, w których następuje logowanie, to próby logowania, żądania wylogowania, żądania podejrzanych adresów URL, zmiany zawartości strony i aktualizacje haseł. Informacje te są przechowywane przez 60 dni.

    Z kim dzielimy się danymi

    Podczas uruchamiania Kontroli Bezpieczeństwa, ithemes.com będzie się kontaktować jako część procesu w celu określenia, czy strona obsługuje żądania TLS/SSL. Żadne dane osobowe nie są wysyłane do ithemes.com w ramach tego procesu. Zapytania do ithemes.com zawierają adres URL strony. Szczegółowe informacje na temat polityki prywatności ithemes.com można znaleźć na stronie iThemes Privacy Policy.

    Ta witryna jest skanowana pod kątem potencjalnego złośliwego oprogramowania i luk w zabezpieczeniach przez skaner witryn iThemes. Nie wysyłamy danych osobowych do skanera; jednak podczas skanowania skaner może znaleźć dane osobowe opublikowane publicznie (np. w komentarzach).

    Jak długo przechowujemy twoje dane

    Logi bezpieczeństwa są przechowywane przez 60 dni.

    Gdzie przesyłamy dane

    Ta witryna jest częścią sieci witryn, które chronią przed rozproszonymi atakami typu brute force. Aby umożliwić tę ochronę, adres IP odwiedzających próbujących zalogować się na stronie jest udostępniany usłudze świadczonej przez ithemes.com. Szczegóły dotyczące polityki prywatności znajdują się w Polityce Prywatności iThemes.
Back to top button