Oświadczenie o ochronie prywatności (CA)

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zmienione 18 Kwiecień 2021, ostatnio sprawdzone 19 Kwiecień 2021 i dotyczy obywateli Kanady.

W tym oświadczeniu o ochronie prywatności wyjaśniamy, co robimy z danymi, które uzyskujemy o tobie za pośrednictwem https://wiemy.xyz. Zalecamy uważne przeczytanie tego oświadczenia. Przetwarzając dane, przestrzegamy przepisów dotyczących prywatności. Oznacza to między innymi, że:

  • jasno określamy cele, dla których przetwarzamy dane osobowe. Robimy to za pomocą niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności;
  • dążymy do ograniczenia gromadzenia przez nas danych osobowych tylko do tych danych, które są niezbędne do uzasadnionych celów;
  • w pierwszej kolejności prosimy o wyraźną zgodę na przetwarzanie twoich danych osobowych w przypadkach wymagających twojej zgody;
  • podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby chronić twoje dane osobowe, a także wymagamy tego od stron, które przetwarzają dane osobowe w naszym imieniu;
  • szanujemy twoje prawo dostępu do twoich danych osobowych, ich poprawiania lub usuwania na twoje żądanie.

Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz dokładnie wiedzieć, jakie dane na twój temat przechowujemy, skontaktuj się z nami.

1. Cele i kategorie danych

Kategorie danych osobowych, które mają zostać zbierane oraz cel w jakim zostaną one użyte.

Używamy twoich danych w następujących celach:

2. Disclosure practices

Ujawniamy dane osobowe, jeżeli jest to wymagane przez prawo lub nakaz sądowy, w odpowiedzi do organów ścigania, w zakresie dozwolonym innymi przepisami, do udzielenia informacji lub do przeprowadzenia dochodzenia w sprawie związanej z bezpieczeństwem publicznym.

3. Jak odpowiadamy na ustawienia Do Not Track & Global Privacy Control

Nasza witryna internetowa nie odpowiada i nie obsługuje pola żądania nagłówka Do Not Track (DNT)(tłum. “Nie śledź”).

4. Pliki cookies

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookies, zapoznaj się z naszą polityką plików cookies na naszej Polityka Cookies (CA) stronie. Zawarliśmy z Google umowę o przetwarzaniu danych.Google nie może wykorzystywać danych do żadnych innych usług Google.Włączanie pełnych adresów IP jest przez nas blokowane.

5. Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo danych osobowych. Podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby ograniczyć nadużycia i nieuprawniony dostęp do danych osobowych. Gwarantuje to, że tylko niezbędne osoby mają dostęp do twoich danych, dostęp do danych jest chroniony, a nasze środki bezpieczeństwa są regularnie sprawdzane.

6. Witryny innych firm

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych osób trzecich, do których prowadzą linki w naszej witrynie. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie będą obsługiwać twoje dane osobowe w sposób niezawodny lub bezpieczny. Zalecamy przeczytanie oświadczeń o ochronie prywatności tych witryn przed rozpoczęciem korzystania z nich.

7. Zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności. Zaleca się regularne sprawdzanie niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności, aby być świadomym wszelkich zmian. Ponadto będziemy Cię aktywnie informować, gdy tylko będzie to możliwe.

8. Dostęp i modyfikowanie danych

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub chcesz wiedzieć, jakie dane osobowe posiadamy na twój temat, skontaktuj się z nami. Upewnij się, że zawsze jasno określasz, kim jesteś, abyśmy mieli pewność, że nie modyfikujemy ani nie usuwamy żadnych danych niewłaściwej osoby. Udzielimy żądanych informacji dopiero po otrzymaniu weryfikowalnego wniosku konsumenta. Możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji.

8.1 Przysługują ci następujące prawa w odniesieniu do twoich danych osobowych

  1. Możesz złożyć wniosek o dostęp do danych, które przetwarzamy na twój temat.
  2. Możesz zażądać przeglądu, w powszechnie używanym formacie, danych, które przetwarzamy na twój temat.
  3. Możesz zażądać sprostowania lub usunięcia danych, jeśli są one nieprawidłowe, nieaktualne lub już nieaktualne. W stosownych przypadkach zmienione informacje są przekazywane stronom trzecim mającym dostęp do tych informacji.
  4. Masz prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie, z zastrzeżeniem ograniczeń prawnych lub umownych oraz rozsądnego powiadomienia. Zostaniesz poinformowany o konsekwencjach takiego wycofania.
  5. Masz prawo skierować skargę dotyczącą nieprzestrzegania przepisów PIPEDA do naszej organizacji, a jeśli problem nie zostanie rozwiązany, do Biura Komisarza ds. Prywatności Kanady.
  6. Zapewnimy dostęp do danych osobowych w alternatywnym formacie osobie z niepełnosprawnością sensoryczną, która ma prawo dostępu do danych osobowych na mocy PIPEDA i która zażąda ich przesłania w alternatywnym formacie, jeżeli (a) wersja informacji już istnieje w tym formacie; lub b) jego konwersja na ten format jest uzasadniona i konieczna, aby osoba fizyczna mogła wykonywać prawa.

9. Dziecko

Nasza witryna internetowa nie jest przeznaczona do przyciągania dzieci i nie jest naszym zamiarem zbieranie danych osobowych od dzieci poniżej wieku, w którym wyrażają zgodę w ich kraju zamieszkania. W związku z tym prosimy, aby dzieci, które nie osiągnęły wieku zgody, nie przekazywały nam żadnych danych osobowych.

10. Dane kontaktowe

Wiemy XYZ
Wiemy XYZ
Polska
Website: https://wiemy.xyz
Email: info@wiemy.xyz

Wyznaczyliśmy osobę kontaktową w zakresie zasad i praktyk organizacji, do której można kierować skargi lub zapytania:
Wiemy XYZ Admin

Aneks

Kim jesteśmy

Portal internetowy dla indywidualistów przedstawiający nas, nasze codzienne doświadczenia, wiedzę, poglądy, pasje. Adres naszej strony internetowej to: https://wiemy.xyz.

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu. Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu e-mail (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będzie można wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu e-mail i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Ciasteczka wygasają po roku. Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. Nie zawiera ono żadnych danych osobistych i zostanie usunięte, kiedy przeglądarka zostanie zamknięta. Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte. Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę. Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Z kim dzielimy się danymi

Dane użytkownika są wyłącznie do użytku wewnętrznego. Niektóre dane związane połączone z indeksowaniem portalu w przeglądarkach interentowych (np. Google, Bing) oraz w celu generowania statystyk strony (np. adres IP, geolokalizacja) będą wykorzystywane. Jeśli zażądasz zresetowania hasła, twój adres IP zostanie dołączony do wysyłanej wiadomości.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Gdzie przesyłamy dane

Tam gdzie pojawia się możliwość komentowania przez gości, komentarze mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

iThemes Security

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Logi bezpieczeństwa

Adres IP odwiedzających, ID użytkownika zalogowanych użytkowników oraz nazwa użytkownika przy próbach logowania są warunkowo rejestrowane w celu sprawdzenia złośliwej aktywności i ochrony witryny przed określonymi rodzajami ataków. Przykłady warunków, w których następuje logowanie, to próby logowania, żądania wylogowania, żądania podejrzanych adresów URL, zmiany zawartości strony i aktualizacje haseł. Informacje te są przechowywane przez 60 dni.

Z kim dzielimy się danymi

Podczas uruchamiania Kontroli Bezpieczeństwa, ithemes.com będzie się kontaktować jako część procesu w celu określenia, czy strona obsługuje żądania TLS/SSL. Żadne dane osobowe nie są wysyłane do ithemes.com w ramach tego procesu. Zapytania do ithemes.com zawierają adres URL strony. Szczegółowe informacje na temat polityki prywatności ithemes.com można znaleźć na stronie iThemes Privacy Policy.

Ta witryna jest skanowana pod kątem potencjalnego złośliwego oprogramowania i luk w zabezpieczeniach przez skaner witryn iThemes. Nie wysyłamy danych osobowych do skanera; jednak podczas skanowania skaner może znaleźć dane osobowe opublikowane publicznie (np. w komentarzach).

Jak długo przechowujemy twoje dane

Logi bezpieczeństwa są przechowywane przez 60 dni.

Gdzie przesyłamy dane

Ta witryna jest częścią sieci witryn, które chronią przed rozproszonymi atakami typu brute force. Aby umożliwić tę ochronę, adres IP odwiedzających próbujących zalogować się na stronie jest udostępniany usłudze świadczonej przez ithemes.com. Szczegóły dotyczące polityki prywatności znajdują się w Polityce Prywatności iThemes.
Back to top button